18e September: marknad x2


17e september: hitta vårt nya stammisfik


för en vecka sedan..

Mötte jag och Marie upp Frida och Ella efter skolan och gick på en utställning. Efter det snurrade jag omkring lite, vi åt bakelser i solnedgången och hängde lite överallt och hade lyckokänslor vid Louvren.

för någon vecka sen..

åt vi smörstekta kantareller..
Några dagar efter det var jag och Marie på upptäcktsfärd i Marais kvarteren..VVi skulle nämligen möta upp Kim och Emma för att äta middag. De var på besök i Paris för några dagar.
Vi åkte till Bastillen.

Versailles del 4


Versailles del 3


En förklaring..

HEJ min kära döda blogg som jag hade så stora förhoppningar om. Internet här i lägenheten i Paris vill inte riktigt, särskilt inte lägga upp alla våra fantastiska bilder som vi tar. Det smärtar mig och gör mig ledsen. Sen har jag ingen dator själv, jag har kommit hem runt tolv två nätter den här veckan samtidigt som jag går i skolan från kl.9 på dagarna. Idag är första gången den här veckan jag verkligen hinner sitta vid datorn. Så därför kära blogg, det smärtar mig att inte kunna uppdatera dig och ägna den uppmärksamhet som du verkligen förtjänar. Äventyren här i Paris förtjänar bilder!
Jag går i skolan nu också. Det har varit en väldigt jobbig vecka men det blir nog bra ändå med skolan till slut tror jag.

åska, regn och värmebölja

igår åskade det något enormt. Går inte riktigt att beskriva det men det var riktigt högt och blixtrade till väldigt mycket under flera timmar så vi höll oss inne på kvällen och såg filmen Paris, Je T'aime som var jättemysig. I fredags var vi på en bar/klubb som heter Le Truskel, lustig kväll men vi träffade på en hel del svenskar. Via vslutade kvällen med lite nattmat på en pizzeria med tjocka pizzor!!
Ikväll ska vi på bio med Frida, på Melancholia!!
Nu ska vi äta lite lax!! Försöker få ladda upp bilder senare eller imorgon!

för några dagar sen genom Ellas photo booth


Versaille del 2


Födelsedag: Versaille del 1.


några små olika bilder från några dagar tillbaka

Vi åt frukost på något ställe kommer inte ihåg. Men gott var det!
Jag, Ella och Marie åt kronärtskocka! Första gången för mig!!
En regnig dag då vi alla var sega gick vi till Svenska institutet och fikade.
Och idag har jag fyllt år och tagit runt 300 bilder, så de inlägget kommer någon annan dag!
Nu ska vi snart ut och äta, sen vidare i Parisnatten!

att behöva visa på en karta vart man bor för en taxichaufför för att han inte förstår ens franska är ett hårt slag.

Igår blev klockan fem när vi släckte hemma efter en taxifärd hem efter att vi hade lyckats gå vilse när vi bara skulle följa gatan och ta vänster och sedan skulle vi vara framme. Taxichauffören skrattade åt oss för vi kunde inte riktigt uttala vårt tunnelbanas namn och vart vi skulle gå av så tack vare en karta kunde vi peka ut vart vi ville. Vi gjorde nog hans kväll eftersom han satt och småskrattade hela färden och sken upp som en sol när vi sa fortsatt trevlig kväll.
Idag vaknade vi två, gjorde frukost och nu tar Marie disken och sen ska vi titta på Sex and the City när Carrie är i Paris! Sen får vi se vart dagen tar oss!

Bisous

Såhär såg vi ut strax innan tio imorse innan vi åkte in till stan och åt frukost på det här stället med Frida. Sen gick vi i second hand butiker, till de olika lyxaffärerna och mest strosade. Nu lagar Marie och Ella mat, sen ska vi se på Ringaren i Notre Dame, vi gick förbi där tidigare idag! Sen iväg ikväll och hänga med en av Maries kompisar och sen upptäcka någon bar!!

såhär ser vår lägenhet ut!


några bilder från dagen från Maries kamera tagna av mig och Marie

Idag har vi gått omkring i området där vi bor och upptäckt olika butiker och små caféer. Vi stormtrivs och området är inte alls så dött som vi hade förväntat oss. Det är ganska rikt. Men vi har en shoppingalleria med starbucks 10 min åt ett håll, åt det andra hållet ligger små bok och pappershandlar. Supermysigt. Vi gick runt tre timmar tror jag innan vi gick och hem och lagade en god wok till middag!

lite mer text...

Idag har jag inte hunnit ta några bilder så la upp några som glömdes bort igår.
Just nu så har vi precis kommit tillbaka efter att ha storhandlat.  Det var nog världens längsta kvitto men nu börjar det kännas som att vi kommer tillrätta här. Igår  så gick vi till bois de boulogne som ligger supernära där vi bor. Frida hängde med så vi delade på en flaska rött och pratade om gymnasietiden. Sen kom vi tillbaka och satte oss vid datorn lite, sen kollade vi på ett avsnitt av skins innan vi slocknade.
Idag åt vi en såndär superfrukost också. Vi har köpt honung till yougurtarna, vilket verkligen behövs! sen åt vi något gott valnötsbröd från bageriet här kring hörnet. Idag ska vi fixa massor av tråkiga saker, som kvitton och tunnelbane kort. Frida är här en sväng och vi ska dricka te. Just idag händer det nog inte så mycket.
Men imorgon ska vi in till stan och äta frukost med Frida och second hand shoppa  och ta en heldag inne i stan.
Mitt batterie i kameran har dött så den ligger på laddning så fotar nog lite i lägenheten sen om inte annat!!

bilder från avskedsfesten, lägenheten, och fridas värdfamiljslägenhet

Tar väl allt lite från början. Avskedsfesten var så himla himla mysig. Blev så himla glad över att alla kom.
När vi kom till lägenheten så kom Frida och vi hade picknick. Det var så himla himla bra och mysigt. Sen idag var vi inne i sväng i stan med frida, och såg hur hon bodde.
Får försöka uppdatera mer sen, nu ska iväg till skogen bredvid oss och dricka vin med Frida!!

RSS 2.0